[O1] Gdzie ubezpieczyć swoją Octavię (AC+OC+NNW)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AndiT
    Rider
    • 2008
    • 332

Wytlumaczenie przyjete
    Aby nie robic za wielkiego OT, proponuje powrot do tematu.

Podsumowujac moje przygody z firmami ubezpieczeniowymi.

1. UNICA - ubezpieczali sprawce wypadku czyli OC- NIE POLECAM, klopoty z wszystkim, kombinuja jak tylko moga aby nie wyplacic (opisane na poprzedniej stronie co i jak), moge dodac tylko jeszcze, ze moj dobry znajomy mial tez podobna sytuacje i wprost mu powiedziano, ze jak bedzie naprawial auto we wskazanym warsztacie to odszkodowanie dostanie, a jak w innym to nie. On dokladnie znajac moje perypetie z f-ma UNICA zgodzil sie na to, ale efekt byl oplakany. Bylem nie raz z nim na tym warsztacie i rece mi opadaly. Efekt to naprawa bezgotowkowa plus pozniejsze lakierowanie auta w innym zakladzie lakierniczym na koszt znajomego. Samochod to AUDI, opis sytuacji dotyczy UNICA w Gdansku. Opisy sa prawdziwe i jestem nawet sklonny dla zainteresowanych podac nr spraw.

2. Allianz - kontakt glownie skladkowy - POLECAM (brak jakichs wielkich wpadek z ich strony, ale tez nie bylo wyplad szkodowych, generalnie wskaznik cena/jakosc na + dla Allianz)

3. DAEWOO T.U. - kontakt glownie skladkowy - teraz juz nie ma tej firmy wiec nie dotyczy.

4. PZU - kontakt glownie skladkowy - w zasadzie POLECAM, moze nie jest to jakas wielka rewelacja bo roznie bywa z agentami, ale generalnie jest OK

5. Link 4 - jako OC wlasne - POLECAM, gdyz nie interesuje nas wtedy i tak co bedzie.
    jako AC wlasne - NIE POLECAM, nie chca wyplacac
    jako OC sprawcy - NIE POLECAM ZDECYDOWANIE, wiem ze nie wybieramy sobie sprawcy wypadku, ale jak juz sie zdarzy wypadek i sprawca ma OC w Link 4 to jest gorzej niz zle. Jak kiedys mialem kontakt z warsztatami naprawiajacymi auta to nie ma mowy, aby naprawili bezgotowkowo z LINK 4.

Mialem jeszcze kontakt z paroma innymi firmami ale glownie skladkowy i okresy mniej wiecej po 12 miesiecy wiec ciezko cos wiecej o nich powiedziec, dlatego nie zamieszczam ich.
    M47N2

Komentarz

• salvado
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 314

Rav58,
      wg mnie, to na forach raczej pisze się co_się_chce, a nie jak_się_chce.

Dorzucę swoje trzy grosze w temacie.

Warta: miałem "bum" dwa lata temu. Likwidowałem całkowitą szkodę z AC. Dwa miesiące bujania się, włącznie z wynajęciem własnego rzeczoznawcy. W końcu jednak Warta wypłaciła sumę wykazaną przez eksperta, ale dwa razy musiałem konferować z - jeśli dobrze pamiętam stanowisko - Naczelnikiem Wydziału i udowadniać mu, że białe jest białe. Odniosłem wtedy wrażenie, że człek to był inteligentny, ale za wszelką cenę próbował na swoją stronę przekabacić sprawę. A gdy już argumentów mu zbrakło, to wspomniał nawet, że jego premia zależy od skuteczności działań, czym prawie do lacze2 mnie wzruszył .
      Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

Witam wszystkich. Miałem poprzednie autko (Fabię) ubezpieczone w mBanku, a dokładnie to w BRE Ubezpieczenia przez mBank i szczerze nie polecam.Bujałem się chyba ze 2 miechy zanim mi kase wypłacili z AC. Sprawa była banalnie prosta, zwykła stłucka,w której ja jako sprawca (tyko ja) miałem szkodę niewielkiej wartośći-poniże 3 tys zł.
        Omijajcie t ę firmę szerokim łukiem!!!!

Komentarz

• mawis
          Classic
          • 2008
          • 28

OC AC NNW - kupione w Hestii - żadnych zniżek - pierwszy samochód - nowe prawo jazdy - razem jakieś 2000,oo PLN - PZU za to samo chciało 3700,oo PLN

Komentarz

• Rafall
            Ambiente
            • 2008
            • 233
            • Octavia III (5E3)
            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Od zawsze ubezpieczam w PZU. Wg. mnie jest to najpewniejsza firma, sprawdzona i nie robiąca problemów. Zarówno z OC jak i AC.

Co do cen - faktycznie nie jest tanio, ale jak dobrze pokombinują to zrobią taniej niż u innych. Ja ostatnio ubezpieczałem swoją O1 RS i znajomy agent początkowo wyliczył mi kwotę wyższą od ofert AXA czy Unica o około 200zł rocznie. Już wtedy wiedziałem, że się na to zdecyduję. Nie ufam jakoś tym młodym wynalazkom.

Jak doszło jednak do ubezpieczenia okazało się, że dało się obniżyć koszty znacznie poniżej tych tańszych ofert wymienionych konkurencji. Cena spadła o ok. 400zł taniej niż miało być poczatkowo. Pakiet full, bez żadnych tam opcji warsztat, części ekploatacyjne czy jak to się tam nazywa (jak się da to wymiana na używane). Okazuje się, że auto było poprzednio w Unice właśnie, więc jeszcze przeniesienie do PZU + zniżki za zniżki... I o proszę

Dobry agent PZU potrafi zaproponować dobrą ofertę, która wcale nie będzie droższa od konkurencji.

Co do innych firm - coraz więcej osób chwali ALLIANZ, mam też kilku znajomych korzystających z WARTY i są zadowoleni. Ja też kiedyś (około 2 lat temu) miałem stłuczkę, gość miał OC w Warcie. Długo się z nimi nie bujałem, a i wypłacili tyle, że stratny nie byłem.

Komentarz

• zielony49
              Ambiente
              • 2009
              • 180

W AXA zapłacilem za pełny pakiet z assistance MIDI 868 złotych.
              Dipol

Komentarz

• juri
                Rider
                • 2010
                • 349
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PTU ac oc nw - 1280[ac 830 na kwote 25tys, oc 420, nw 30 na 50tys], jedne co jest to zwyżka bo jeszcze nie skończone 25l, tak ze za rok bedzię jeszcze taniej
                Spot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica

Komentarz

• PUPPY
                  Classic
                  • 2010
                  • 18

Zamieszczone przez Agamek12
                  skłaniam się ku Allianz, ale troszkę wstrzymuje mnie przed decyzją jedna sprawa: w Allianz nie ubezpieczają w AC aut starszych niż 10 lat
                  Ubezpieczają, ubezpieczają - tylko trzeba spełnić jeszcze kilka dodatkowych warunków (np. inne ubezpieczenia, albo kontynuacja).

Sam miałem w Allianz ubezpieczonego 18-letniego Voyagera i bez problemów dostałe odszkodowanie (co prawda szkoda całkowita, ale i z autka po dzwonie zbyt dużo nie zostało - aż się ludzie dziwili, że nikomu z pasażerów nic się nie stało).

PS
                  Mam w Wordzie zrobione porównanie warunków AC PZU, Hestii, Generali, Allianz i Warty i mogę się nim podzielić, ale nie wiem jak to dołączyć do postu na forum

Komentarz

• sebu
                    L&K
                    • 2008
                    • 1304
                    • Octavia II (1Z3)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

POLISA powinna mieć taką samą cenę w całym kraju :diabelski_usmiech jest to bardzo niesprawiedliwe ,że ceny tak bardzo różnią się
                    Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                    jak pomogłem to daj punkcik
                    sprzęgło od G 60

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez PUPPY
                      Mam w Wordzie zrobione porównanie warunków AC PZU, Hestii, Generali, Allianz i Warty i mogę się nim podzielić, ale nie wiem jak to dołączyć do postu na forum
                      zrób print skrina i dołącz jako obrazek, ale nie wiem czy to już nie w komercjnych
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8162
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dla mnie tez by sie przydało jakies porownanie. AC mam w PTU i jakos ciezko z ta firma mi sie rozstac. Mam wykupiona "mała szkode" - wydaje mi sie ze jest to dobra opcja bo wrazie czego do szkody do 1500 zł nie traci sie zniżki. A juz nie raz znajomi widziałem jak znaiomi płaca AC a poxniej przy jakiejs jakiejs drobnej szkodzie robia to za własne pieniąki.....co by znizki nie tracic.
                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Jeżyk
                          Rider
                          • 2009
                          • 691

Witam. Odświeżę wątek bo wczoraj miałem okazję ubezpieczać autko i taka informacja może się komuś przydać. Po licznych telefonach i wizycie "mojego" agenta doszedłem do wniosku, że najtaniej (przy zachowaniu wszystkich opcji ubezpieczenia bo tylko takie mnie interesowało) jest u dilerów w salonach. Różnica sięgnęła nawet 400zł w moim przypadku. Zapłaciłem za 5-cio letnią O1 Tour Ice 1107zł pełne OC AC NNW w PZU. Wartość auta przy AC 23 000zł NNW 10 000zł. Mam oczywiście pełne zniżki. Jedynym problemem, który zadziwił nawet agenta u dilera był brak możliwości ubezpieczenia osobno szyb w PZU. Inne ubezpieczenia u tego samego dilera to: Alianz 1224, Hestia 1224, Generali 1432. Dzwoniłem do kilku dilerów i u każdego były inne ceny ubezpieczenia :shock: Pozdrawiam i życzę wszystkim, żeby nigdy nie musieli korzystać z żadnego ubezpieczenia. 8)
                          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14891
                            • Octavia IV (NX3)

Mnie dzisiaj wyliczyli za 5 letnia Tour plus ice (24.000 zł):
                            - Concordia - 1625 zł
                            - Aviva - 1257 zł.
                            Oczywiście pełne zniżki.

Jeszcze muszę sprawdzić PZU - dotychczasowy ubezpieczyciel.

Jedno pytanko: jak faktycznie wygląda sprawa w Avivie samochodu zastępczego - czy to faktycznie działa??? I czy w przypadku OC, czy AC czy jednego i drugiego???
                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dudezm
                              Classic
                              • 2007
                              • 9

Też mnie interesuje sprawa Avivy, bo właśnie od nich i Liberty mam najlepszą ofertę - 1700 z groszami za pełny pakiet.
                              Mam 4 lata zniżek z Anglii i wszyscy uznają tylko zniżkę na OC, choć zakres tego ubezpieczenia obejmował to co Polski pełny pakiet. No ale nie jest czarno na białym napisane zniżka AC ( bo czegoś takiego tam nie ma), więc nie mogą uznać.
                              Jest oczywiście jeszcze Axa, która przenosi zniżkę z OC na AC. Tyle, że u nich wyszło ponad 2400, z 40 % zniżki na AC i OC. Jakoś dziwnie liczą
                              Pozostałe firmy jakie sprawdzałem wychodzą między 2400 - 2800, choć kilka opcji jeszcze się pojawiło po przeczytaniu tego wątku.

Komentarz

• picia9
                                Classic
                                • 2008
                                • 8

Ja mam w GENERALI pełny pakiet przy pełnych znizkach i nieredukcyjnej sumie ubezpieczenia oraz podtrzymaniu sumy ubezpieczednia przez cały rok 1511zł. Polisa kupiona u dilera po w necie było drożej.

Komentarz

• iwanowicz
                                  Drive
                                  • 2009
                                  • 48

A ja mam pytanie odnośnie AC, gdyz jeszcze nie miałem okazji korzystac, czy firmy typu direct, również robią zdjecia aut? (a jeśli tak to jak to sie odbywa, umawia się przyjeżdza ktoś... ?)

Komentarz

• Guguś
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 1212

iwanowicz, dokładnie tak, po załatwieniu formalności w przeciągu tygodnia masz telefon od rzeczoznawcy, podjeżdża i pstryka auto.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• padre
                                      Classic
                                      • 2007
                                      • 29

Zamieszczone przez ruwado
                                      Jeszcze muszę sprawdzić PZU - dotychczasowy ubezpieczyciel.

Jedno pytanko: jak faktycznie wygląda sprawa w Avivie samochodu zastępczego - czy to faktycznie działa??? I czy w przypadku OC, czy AC czy jednego i drugiego???
                                      Co do samochodu zastępczego dużo się teraz zmienia w PZU. Od 1 czerwca wchodzi nowe ubezpieczenie Door to Door. Koszt 49 pln, i masz auto zastępcze przez cały czas kiedy twoje stoi w warsztacie. Bez żadnych limitów kwotowych i czasowych. Zmieniają sie także stawki - będzie taniej

Komentarz

• kornat
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 578

Odświeżę temat ponieważ muszę zmienić ubezpieczyciela na AC,NNW oraz ubezpieczenie domu. Proszę o opinię osób, które korzystały z likwidacji szkody. Przy okazji wystawia NEGATYWNĄ opinię:
                                        EGRO HESTIA, uważam że jest to firma poniżej krytyki. Ja opłacając składki przez 10lat za swoją szkodę dostałem od nich nędzne parę groszy a oni obcej osobie wypłacili taką sumę że mogą sobie teraz pokryć 8 takich szkód. Wiem, że mi zabiorą taką samą kwotę ale wkurza sam fakt, że ja będą ich klientem dostanę ochłap gdzie musiałem dołożyć do interesu i nie pomagały koleje odwołania i oględziny a osobą z zewnątrz bez problemu wypłacają dużą sumę. W związku z tym postanowiłem z HESTII odejść i przenieść się do konkurencji bo ja oszustów nie będę utrzymywał.

Komentarz

• sebu
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1304
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

kornat, ja ubezpieczam w WARCIE od kilku lat,jest bardzo konkurencyjny.
                                          sprzęgło od G 60

Komentarz

• kornat
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 578

sebu, konkurencyjny? pod względem kwoty ubezpieczenia czy wypłacalności na własną szkodę?

Komentarz

• sebu
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1304
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez kornat
                                              sebu, konkurencyjny? pod względem kwoty ubezpieczenia czy wypłacalności na własną szkodę?
                                              pod obydwoma względami .
                                              sprzęgło od G 60

Komentarz

• shado
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 5315
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ale wykopalisko...
                                                Tu jest aktualny wątek:
                                                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...